| · Portal |
Help
Search
Members
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
![]() ![]() ![]() |
| Hawlina |
Posted: Feb 24 2009, 08:29 AM
|
|
Pripravnik Group: Člani Posts: 9 Member No.: 449 Joined: 14-October 08 |
V želji, da bi bili na zbor primerno pripravljeni, podajamo osnutek gradiva s pripombami.
Finančno poročilo Poročilo o delu Program dela |
| Hawlina |
Posted: Feb 24 2009, 03:37 PM
|
|
Na poročila se je odzval kolega Toplišek:
................vsebina umaknjena na zahtevo g.Topliška (poseg admina) |
| Hawlina |
Posted: Feb 24 2009, 03:39 PM
|
|
Odgovoril sem:
Težko je ločevati med tistim, kar je delo posameznika in tistim, kar je rezultat redne dejavnosti. Podobnim očitkom bi se izognil, če bi poročal samo o srečanjih in morda še o izdanih časopisih. Kaj pa naredi DRUŠTVO? Prav nič! Če bi dodal leksikon, bi mi lahko očital, da si društvo (ali morda jaz) nekaj prisvaja. Enako je z Zgodovinskim imenikom in morda še čem podobnim. Gotovo sem še marsikaj takega izpustil, kar je kdo naredil nad zadovoljevanjem lastnih raziskovalnih in pridobitniških interesov in rezultate ponudil ostalim (društvu? svetu?). Moram jaz za vse to vedeti sam od sebe? Prav zato sem tudi dal osnutek poročila v predhodno branje. Sprejemal bom dopolnitve in jih nespremenjene dodal svojemu poročilu. Na organizacijo konference lahko gledaš kot ti paše. Dovolj je bilo pravočasnih vabil in objav. Nekateri kolegi so se aktivno pridružili ali vsaj ponudili sodelovanje. Lp, P |
| Hawlina |
Posted: Feb 24 2009, 03:40 PM
|
|
Na to je kolega Toplišek odgovoril nekoliko bolj natančno:
................vsebina umaknjena na zahtevo g.Topliška (poseg admina) |
| Hawlina |
Posted: Feb 24 2009, 03:41 PM
|
|
Moj odgovor na to je bil kratek:
Na večino vprašanj bo verjetno odgovoril računovodja. Če hočeš, daj poročilo o Leksikonu in če hočeš, ga vključi v program Lp, P |
| Hawlina |
Posted: Feb 24 2009, 03:45 PM
|
|
Svojo razlago je posredoval računovodja, F. Grašič:
Spoštovani g. Janez Toplišek! V nadaljevanju vam posredujem še nekaj dodatnih pojasnil oziroma odgovorov na tista vprašanja, ki so vezana na podatke in izdelavo finančnega dela LETNEGA POROČILA SRD 2008, in sicer: Povečanje odhodkov v letu 2008 primerjano z letom 2007 ni več kot trikratno ampak nekaj več kot dvakratno (st. rasti 205,5%), kar je pa izjemno visoko. Edini oziroma temeljni razlog za tako nenormalno povečanje je dejstvo, da so med odhodki leta 2008 tudi odhodki za zadnjo številko revije DREVES, ki je bila izdana v letu 2007, kot je že navedeno v samem Letnem poročilu. Za pojasnitev navedenega še sledeče: Računi za DREVESA iz 07 obračunani v 08 4.094,40 € Korigirani -povečani odhodki leta 2007 8.483,97 € Korigirani -zmanjšani odhodki leta 2008 9.317,57 € Stopnja rasti 08/09 - 9,83 € Vsi ostali odhodki (brez odhodkov za drevesa) v letu 2008 znašajo 2.571,76 € in so po posameznih vrstah prikazani v LP 2008. Samo članarina TGN (novo v letu 2008) in amortizacija znašata 1.194,35 €, kar pomeni 46,4% teh. Glede denarnega toka: če je povečanje v redečem in z minusom se najbrž ve kaj je?? Tudi stopnja rasti je pozitivna, ker je pač zmanjšanja v letu 2008 več, kot v letu 2007. Je pa pri podatkih o denarnem toku potrebno upoštevati, da je to tok denarja (prilivov in odlivov) in ne prihodkov ter odhodkov. Seveda pa so prisotne posledice izdanih in prejetih računov tudi v denarnem toku. Tako je SRD imel 01.01.2007 5.236,11 € denarja v blagajni in na računu, konec leta 31.12.2008 pa le še 92,52 € in še račun za tiskanje revije ni v celoti plačan (podatek o stanju obveznosti v bilanci stanja 31.12.2008). Bilanca stanja ima sredstva (aktivo) in vir sredstev (pasiva). Če AKTIVA kaže, kakšna so sredstva (osnovna, terjatve, denar i.p.) potem PASIVA pokaže čigava so. V delu, ki so pokrita z društvenim skladom so torej last društva, ostala pa so financiran od drugih (neporavnane obveznosti). Društveni sklad se oblikuje z razporeditvijo presežka prihodkov nad odhodki v sklad, seveda se pa zmanjša s pokrivanjem presežke odhodkov nad prihodki. Za tipkarske napake se opravičujem, popravljen tekst sem poslal Petru, da sedanjega zamenja. Glede ostalega, pa mislim, da nisem pravi naslov za odgovore. Omenjam le to, da je UO na svoji zadnji seji sprejel usmeritve za PROGRAM DELA 2009 in na podlagi teh je bil izdelan tudi NAČRT PRIHODKOV IN ODHODKOV za leto 2009 po katerem bi bili odhodki pokriti z doseženimi prihodki. Mogoče še to, iz katerega denarja se je plačal računalniški projektor. Iz že prejete članarine za leto 2009. Lep jutranji pozdrav! Frančišek Grašič |
![]() |
![]() ![]() ![]() |