<% BOYAN %>SLOVENSKI RODOSLOVNI FORUM / SLOVENIAN GENEALOGY FORUM -> Družinski arhiviSLOVENSKI RODOSLOVNI FORUM / SLOVENIAN GENEALOGY FORUM -> Družinski arhiviSLOVENSKI RODOSLOVNI FORUM / SLOVENIAN GENEALOGY FORUM -> Družinski arhiviSLOVENSKI RODOSLOVNI FORUM / SLOVENIAN GENEALOGY FORUM -> Družinski arhivi

Družinski arhivi, O shranjevanju in skrbi za arhiv
Koprivnik Ž.
Posted: Nov 3 2009, 04:05 PM

Novinec

Group: Člani
Member No.: 604

Kot vsak rodoslovec sem se tudi jaz znašel pred nekolikšno zadrego. Imam veliko starih listin, dokumentov ter tudi slik, a ne vem, kako jih pravilno hranit. Kakšni so vaši nasveti, kje imate te družinske zaklade pospravljene vi?
Glede skeniranja...pravijo, da z njim sliki škodujemo, a vendar ni boljšega načina. Zanima me, če poznate koga, ki bi te slike kvalitetno skeniral za kasnejšo reprodukcijo, in ali ste popolnoma zadovoljni z namiznim skenerjem(1200dpi)?

alkor
Posted: Nov 9 2009, 04:44 PM

Starosta

Group: Člani
Member No.: 10

Enkratno skeniranje kakšne hude škode ne bo naredilo. Še bolje je fotografiranje z dobrim digitalnim fotoaparatom, vendar je tu potreben stativ in primerna osvetlitev.
LP Alkor
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Topic Options

Hosted for free by InvisionFree (Terms of Use: Updated 7/7/05) | Powered by Invision Power Board v1.3 Final © 2003 IPS, Inc.
Page creation time: 0.0687 seconds | Archive