| · Portal |
Help
Search
Members
Calendar
|
| Welcome Guest ( Log In | Register ) | Resend Validation Email |
![]() ![]() ![]() |
| Stojan |
Posted: Nov 14 2005, 08:26 AM
|
|
Novinec Group: Člani Posts: 2 Member No.: 124 Joined: 14-November 05 |
Pozdravljeni.
Pri raziskovanju priimka moje družine oziroma izdelavi družinskega debla se ukvarjam z raziskavo priimka Klemenčič. Prišel sem do leta okoli 1620. Moj ded pa je v družino prinesel priimek Črv, ki je zelo redek in zato še toliko bolj zanimiv za raziskovanje. Prosim vse, ki imajo informacije ali podatke o teh dveh priimkih, da se mi oglasijo. Najlepša hvala za vašo pomoč. Lep pozdrav, Stojan. |
| peter69 |
Posted: Nov 14 2005, 09:11 PM
|
|
Polnopravni član Group: Člani Posts: 29 Member No.: 44 Joined: 21-August 04 |
Pozdrav,
Zanima me v katerih krajih raziskuješ priimek Klemenčič. Jaz imam evidentiranih kar nekaj Klemenčičev iz Gorenjskega ( Tržič, Kovor, Polšica pri Podnartu). Večina njih je prisotna v rodovniku Irene Grafenauer, ki sem ga izdelal. Najbolj oddaljen seže tja v leto 1730. Lp, Peter |
| Stojan |
Posted: Nov 16 2005, 08:52 AM
|
|
Novinec Group: Člani Posts: 2 Member No.: 124 Joined: 14-November 05 |
Priimek Klemenčič, katerega raziskujem izhaja iz vasi Pečine na Šentviški planoti (pri Tolminu). Mogoče je v vaši raziskavi oseba, ki je prišla iz krajev blizu Tolmina, lahko pa je v pisnih virih omenjena tudi Sv. Lucija (današnji Most na Soči). V starih časih je glavna cesta v notranjost (proti Gorenjski) vodila prav preko Šentviške planote. Tudi priimek Črv izhaja iz teh krajev.
Hvala za informacije in lep pozdrav. Stojan. |
| peter69 |
Posted: Nov 16 2005, 09:58 AM
|
|
Polnopravni član Group: Člani Posts: 29 Member No.: 44 Joined: 21-August 04 |
Lep pozdrav
Ko sem danes še enkrat pregledal zapiske o Klemenčičih sem videl, da imam najbolj oddaljenega Klemenčiča iz Polšice pri Podnartu. To je bil Primož Klemenčič, rojen 02.06.1695, oče Jernej, mati Magdalena, krstni boter pa je bil Lukež Primic ( prapraded Primicove Julije - Prešernove muze !!!). Lp, Peter |
| moblak |
Posted: May 27 2006, 09:59 AM
|
|
Novinec Group: Člani Posts: 1 Member No.: 176 Joined: 27-May 06 |
Pozdravljeni,
priimek Crv je prisoten na Bukovem pri Cerknem. lp Marko Oblak, Trst |
| gordy |
Posted: Feb 22 2008, 10:43 AM
|
|
Novinec Group: Člani Posts: 2 Member No.: 384 Joined: 21-February 08 |
Pozdrav!
Ne vem, koliko je to sploh še aktualno, a primožila sem se v družino Črv, ki izvira s Šentviške planote. Ravno danes mi je mož dal zelo luknjast rodovnik, ki ga je izdelal, in tako se pojavi tudi priimek Klemenčič. Vsekakor me je zadeva potegnila in se trudim (počasi sicer) z nadaljnjim raziskovanjem. Nekaj podatkov imam - morda pa le pridejo prav! LP |
| brane |
Posted: Mar 30 2009, 01:21 PM
|
|
Novinec Group: Člani Posts: 1 Member No.: 577 Joined: 29-March 09 |
Spoštovani
Zelo zanimivo. Moj priimek je Klemenčič in sem doma v Tolminu,prihajam pa s Pečin (Št. Planota).Tam je ta priimek poznan vsaj iz dveh rodbin.Trenutno tudi sam raziskujem zgodovino priimka. Priimek je poznan tudi v Šebreljah (nad Stopnikom)in baje smo v sorodu. Priimek Črv je tudi poznan iz Pečin. Tudi te ljudi osebno poznam. Morda pa lahko najdemo naše korenine. Lep pozdrav Klemenčič Branko |
| Petar |
Posted: Oct 28 2009, 10:36 AM
|
|
Novinec Group: Člani Posts: 4 Member No.: 63 Joined: 26-October 04 |
Pozdrav!
Prilikom istrazivanja svoga stabla stao sam kod prezimena Klemencic. (Ursula Clemencic rodjena 1756., u mjestu Vas, Kostel i umrla 19.2.1769.) Do sada nisam uspio nista saznati o povjesti ovoga prezimena, stoga bih zamolio ako netko ima bilo koje informacije o njemu neka ih postavi na forum. Unaprijed se zahvaljujem Petar |
![]() |
![]() ![]() ![]() |