|
this guide was made by fobi for RPG Hogwarts, all rights reserved
NOTA: aceasta postare este dedicata celor care se confrunta prima data cu un forum si nu se descurca (nu stiu cum se posteaza...cum se scrie colorat etc.)
Pe ce sa apas daca vreau sa postez?
E chiar simplu! Alegi un loc unde vrei sa postezi (adica intr-un topic existent) si sus de tot nainte sa decurga "discutia" sau jos de tot unde se incheie respectiva "discutie" ai trei butoane: add reply, new topic si new poll. Deci...
1. pentru a scrie in acelasi topic apasati pe: add reply;
2. pentru a deschide un nou topic apasati pe: new topic(optiune ce se poate accesa si fara sa intrati int-o anumita discutie, doar vizionand topicurile existente intr-un folder);
3. pentru a realiza un chestionar (unde se poate vota) apasati pe: new poll (optiune ce se poate accesa si fara sa intrati int-o anumita discutie, doar vizionand topicurile existente intr-un folder).
De asemenea, daca va uitati bine intr-un topic la o discutie deja inceputa...veti vedea ca fiecare user care a postat are niste butoane in partea dreapta sus: report si quote In cazul in care ai facut deja o postare, la postarea ta poti observa spre deosebire de celelalte un buton de edit
1. Butonul de report se foloseste doar in situatii de urgenta, atunci cand descoperiti o postare in neregula si vreti sa atentionati adminii. Nu abuzati de el!
2. Butonul de quote se foloseste atunci cad vreti sa citati pe cineva (quote = citat);
3. Butonul de edit se foloseste atunci cand ai uitat sa scri ceva in postarea ta...sau vrei sa adaugi ceva in plus. Apesi edit, corectezi si treaba e rezolvata!
Am apasat add reply, acum ce ma fac?
Well e nu disperati! Vi se va deschide o fereastra cu o mica cutiuta alba in mijloc. In cutiuta respectiva veti scrie mesajul care vreti sa apara in discutia din topic. Deasupra cutiutei aveti iarasi d-aface cu niste butoane: B, I, U, font, size, color, http://, IMG, @, quote, code si list
Probabil ca va intrebati acum: da ce fac toate chestiile alea? Well cititi mai departe ca sa aflati!
1. Butonul B pur si simplu iti bolduieste scrisul. Daca scri: harry folosind respectivul buton iti va iesi asa: harry. Atentie! Ca sa iti iasa respectiva comanda trebui ca sa barezi asa:
2. Butonul I se foloseste cand vrei sa scri ceva inclinat (italic). Acelasi exemplu cu harry: harry
3. Butonul U e pentru a-ti sublinia scrisul. Deci harry subliniat: harry
4. Dreptunghiul in care este incadrat cuvantul Font are mai multe optiuni. Cred ca stiti deja de la word...care-i treaba cu fonturile. So....alegeti unul din fonturi pentru a scrie intr-un anumit fel:
harry harry harry harry
si asa mai departe. Le gasiti voi acolo...ca sunt multe si inevitabil sa nu le observati. Si cel mai important sa nu uitati ca trebuie barat: [/font]
| CODE | [FONT=Courier]harry[/font] [FONT=Impact]harry[/font] [FONT=Gadget,Britannic Bold]harry[/font] [FONT=Black Chancery]harry[/font] |
5. Am ajuns si la size. Folositi size atunci cand vreti sa schimbati dimensiunea scrisului. Spre exemplu:
harry harry harry
Iarasi atentie ca trebuie barat ca sa functioneze:
| CODE | [size=1]harry[/size] [size=7]harry[/size] [size=14]harry[/size] |
6. Am ajuns si la color. Cred ca v-ati prins despre ce e vorba. Scriem colorat? Ce ziceti?
harry harry harry harry
Si asa mai departe. Btw...aveti acolo o intreaga lista de culori...just clik pe care culoare vi se pare mai simpatica si nu uitati sa barati asa cum va voi arata mai jos:
| CODE | [color=green]harry[/color] [color=blue]harry[/color] [color=orange]harry[/color] [color=yellow]harry[/color] |
7. butonul de http:// se foloseste atunci cand vreti sa introduceti un link. Bineanteles puteti folosi butonul sau puteti tasta urmatoarea chestie: [URL=link-ul adaugat de voi]clik[/URL] si o sa va iese ceva de genul: clik | CODE | | [URL=http://z3.invisionfree.com/Lumea_lui_Harry/index.php?act=idx]clik[/URL] |
8. Butonul de IMG sau image se foloseste atunci cand vreti sa puneti o imagine in postarea voastra. Si aici aveti doua variante: ori apasati pe buton si urmati pasii ori tastati. Spre exemplu:
| CODE | | [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v106/loving_sims/tawk/tawksmall.gif[/IMG] |
( Posted Image) 9. Butonul @ se foloseste pentru a introduce o adresa de e-mail. Ca si in cazurile precedente folositi butonul sau tastati codul: [EMAIL] emailul respectiv[/EMAIL] 10. Quoate button dupa cum probabil ati aflat putin mai sus daca ati citit, se foloseste pentru a cita pe cineva. Spre exemplu propozitia: Harry, Ron si Hermione sunt prieteni o pot pune subt forma de quote astfel: | QUOTE | | Harry, Ron si Hermione sunt prieteni |
Cel mai important lucru...atunci cand tastati quote-ul sa nu uitati ca trebuie barat.
| CODE | | [QUOTE]Harry, Ron si Hermione sunt prieteni[/QUOTE] |
11. Code button este optiunea cu care puteti sa afisati coduri pe forum fara ca ele sa fie apicate. Dupa cum probabil ati observat, pana acum am tot folosit butonul Code pentru a va arata ce trebuie sa faceti. Din aceasta privinta...consider ca ati cam intels cu ce se mananca si nu mai ma simt nevoita sa va explic! 12. Si in final butonul de list. El se foloseste pentru a crea liste. Din nou va atrag atentia ca aveti doua posibilitati: fie sa folositi instructiunile o data ce ati apasat pe buton...sau pur si simplu sa tastati. Daca folositi instructunile veti apasa "ok" de atatea ori cat e de lunga lista voastra. Cand lista voastra se termina apasati butonul "cancel" Voia fisa pe rand o lista si apoi codul butonului list: - cercetasi
- viperini
- astropufi
- ochi de soim
| CODE | [LIST] [*]cercetasi [*]viperini [*]astropufi [*]ochi de soim [/LIST] |
Sper ca pana aici nu sunt nelamuriri! Dupa cum spuneam pe la inceputuri....exista o cutiuta alba in care veti scrie mesajul vostru pentru a fi mai apoi postat in discutia din topicul in care ati intrat. In stanga cutiutei albe puteti observa niste figurine. Acele figurine se numesc "emoticoane". Apasand pe un emoticon anume vi se va posta automat in mesajul vostru. De asemenea subt emoticoane aveti optiunea show all => mai multe emoticoane. Atentie! Nu faceti abuz de emoate (emoticoane) ca mesajul nu se va posta...
Ca sa postati mesajul vostru si sa fie adaugat la discutie, mergeti cu mouse-ul in josul paginii, imediat subt randul de emoticoane (de subt cutiuta cu mesaj) si apasati submit post sau dupa caz submit modified post (in cazul in care ati edititat). Si gata! Mesajul a fost adaugat!
Cum sa-mi pun semnatura si avatar si cum sa-mi adaug datele la profil?
Pentru a face oricare din cele trei: adaugare de avatar, semnatura si schimbarea datelor in profil apasati pe My Controls
1. Avatarul. La personal profile a treia bulinuta se numeste Edit Avatar Settings => clik pe ea. O data ajunsi acolo aveti trei optiuni: fie "Choose an avatar from one of our gallerie" si aici alegeti din galeria respectiva; fie "Enter a URL to an online avatar image" si aici puneti link-ul imaginii pe care o doriti (cum se face asta: alegeti imaginea dorita, apasati clik dreapta properties si luati linkul de la location....link pe care il veti folosi voi pentru a va updata avatarul) sau pur si simplu "Upload a new image from your computer" adica incarcati o imagine din compul vostru. Cand ati decis ce imagine va reprezinta apasati doar update avatar si gata. In cazul in care v-ati plictisit de respectivul avatar, tot acolo, apasati remove avatar si gata, vechiul avatar va fi inlaturat si va puteti face rost de unul nou.
2. Semnatura. La personal profile a doua bulinuta se numete Edit Signature => clik on it. Aici nu cred ca mai am ce sa va explic...Scrieti ce vreti sau puneti o imagine, un link si cand sunteti gata doar apasati update my signature.
3. Datele din profil. La personal profile prima bulinuta, Edit Profile info => clik. Nici aici nu cred ca am ce sa va explic. Completati spatiile si la urma apasati amend my profile.
|